Voordelig groen mkb energiecontract met deze tips

Duurzaamheid is een hot item in de Nederlandse samenleving. Steeds meer particulieren en ondernemers vinden het belangrijk om iets aan duurzaamheid te doen. Dit zien we onder andere terug in het aantal mensen dat in Nederland een groen energiecontract heeft; de laatste jaren is dat aantal flink gestegen. Dat betekent ook dat mkb’ers vaker kiezen voor een duurzaam en verantwoord energiecontract voor hun bedrijf. Twijfel je of je als ondernemer ook diezelfde stap moet nemen, omdat je bang bent dat het veel duurder is dan een grijs energiecontract? In dit artikel lees je meer over het scoren van een voordelig contract omtrent energie mkb dat ook nog eens groen is.

Gebruik altijd een zakelijke energievergelijker

Een van de meest simpele stappen die je kunt nemen in dit proces, is een zakelijke energievergelijker te gebruiken wanneer je op zoek bent naar een passende deal voor een groen energiecontract. Een zakelijke energievergelijker helpt je namelijk met het vinden naar meerdere goede aanbiedingen. Daaruit kies jij de deal die het beste bij je past. Het enige dat je hiervoor hoeft te weten, is je jaarlijkse verbruik en eventueel extra voorwaarden. Naast de vorm van energie zijn er namelijk meer zaken waar je op kunt letten: kies je bijvoorbeeld voor een flexibel energietarief of voor een vast energietarief? En wil je het liefst een energiecontract van één jaar of vind je een driejarig energiecontract ook geen probleem? Dit soort zaken zijn van invloed op de eindprijs van je zakelijke energie. Op Minder.nl vind je een zakelijke energievergelijker waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Vul hier je gegevens en wensen in en het systeem doet de rest.

Let op contractduur van je groene energiecontract

Waar je zoals je hierboven las ook op kunt letten, is de duur van je energiecontract. Wanneer je op zoek bent naar een voordelig groen mkb energiecontract is het aan te raden om extra aandacht te schenken aan de duur van je nieuwe contract voor zakelijke energie. Waarom je dat moet doen? Heel simpel: des te langer je een energiecontract afneemt, des te goedkoper dat contract in verhouding wordt. Een energiecontract voor drie jaar is bijvoorbeeld meestal voordeliger dan een energiecontract voor één jaar. Hierbij moet je voor jezelf wel beslissen of je zo lang aan een energieleverancier ‘vast’ wilt zitten. Je kunt er immers ook ieder jaar voor kiezen om zo’n energievergelijker te gebruiken om weer opnieuw op zoek te gaan naar een aantrekkelijke deal. Vind je het echter wel een fijn idee om drie jaar lang niet om te hoeven kijken naar je zakelijke energie én wil je minder betalen? Dan is een groen energiecontract met een langer termijn zeker aan te raden.

Zelf groene energie opwekken voor je mkb

Tot slot is er nog een manier om minder te hoeven betalen voor je zakelijke energie wanneer je duurzaam bezig wilt zijn. Wat dacht je ervan om je eigen groene energie op te wekken? Het grote voordeel van groene stroom ten opzichte van grijze energie is dat je het zelf kunt produceren als je dat wilt. Schaf bijvoorbeeld zakelijke zonnepanelen aan en je bent vrijwel volledig zelfvoorzienend wanneer het om stroom gaat. In eerste instantie ben je niet voordeliger uit; je moet immers een investering maken door zonnepanelen aan te schaffen. Wat dit proces zo aantrekkelijk maakt, is dat je die investering er na enkele jaren wel uit hebt. Vervolgens profiteer je van gratis opgewekte energie die ook nog eens groen en verantwoord is. Dat is een behoorlijke win-winsituatie dus. Een ander voordeel van het zelf opwekken van energie is dat de Nederlandse overheid diverse vergoedingen en regelingen heeft samengesteld voor ondernemers die zonnepanelen (willen) aanschaffen. Kortom: het kost je uiteindelijk minder geld om goed bezig te zijn voor het behoud van de aarde.

Geef een reactie