Klussen in de quarantaine

Het leven ziet er op dit moment anders uit dan we gewend zijn. We zitten veel meer thuis maar dat betekent niet dat we stilzitten. Sommige mensen zeggen zelfs dat ze zich drukker dan ooit voelen. Toch is het ook belangrijk om bezig te blijven met doorlopende projecten buiten werk en hobby’s. Omdat we zoveel thuis zitten, kan dit namelijk door elkaar gaan lopen. In deze blog vertel ik je wat je nodig hebt voor een project en hobby activiteit in één: het klussen. Lees je mee?

Neem de ruimte

Iedereen heeft een andere reden om te klussen. Sommigen doen het puur omdat ze het leuk vinden om het één en ander in en uit elkaar te knutselen. Anderen werken gericht aan een project en verkopen dat wellicht zelfs. Wat je ook van plan bent te maken, het is belangrijk om een ruimte te hebben waar je dit kan doen. Tijd dus om de schuur en zolder leeg te maken. Zo kan je aanrommelen wat je wil en staat het nooit in de weg.

Goed gereedschap

Ze zeggen weleens dat goed gereedschap het halve werk is. En daar valt zeker wat voor te zeggen. Veilig is het in ieder geval wel. Het helpt om gereedschap te hebben waar je op kan vertrouwen. Niet alleen motiveert dit om aan de slag te gaan, het zorgt er ook voor dat je geen onnodige vertragingen oploopt in je project. Kijk op websites als Pontmeyer.nl voor losse gereedschapsmaterialen en sets.

Benodigd materiaal

En als je daar dan toch bent, kan je meteen op zoek naar goed materiaal. Voor je aan de slag kunt en materiaal in kunt slaan, moet je natuurlijk wel eerst een idee hebben van wat je wilt maken. Maar er zijn bepaalde materialen die je altijd in huis moet hebben omdat ze zo veelzijdig en voor van alles inzetbaar zijn. denk aan spijkers en schroeven maar ook aan een gipsplaat. Deze platen zijn brandwerend en heel stevig. Verder is het een heel neutrale materiaalsoort.

Aan de slag

En dan is het tijd om aan de slag te gaan. Wat wil je maken? Hoeveel tijd heb je daarvoor nodig? Etc. dan kan je de extra materialen inslaan en eventueel een stappenplan maken. Dat helpt ook bij de motivatie om het hele project te doorlopen. Door van tevoren een plan uit te werken, voorkom je dat je op enig punt met de handen in het haar zit en niet wetend wat je volgende stap moet worden.

Geef een reactie