Tuin opknappen voor lente? Zo pak je dat aan!

Oké, het is nog geen lente maar de maanden vliegen voorbij en voor je het weet is het wel zo ver. Herinner je, je vorig jaar nog? Toen was het in maart ook al prachtig weer en grote kans dat jij toen nog helemaal niet aan je tuin was toegekomen. Wil je er dit jaar op tijd bij zijn en voor de lente alvast jouw tuin een kleine of grote opknapbeurt geven? Dan hebben we hier alvast een paar handige tips die jouw daarbij gaan helpen.

Kies voor nieuwe kleuren

Vooral in de tuin vinden we het soms wat spannend om met kleuren te experimenten. Zonde eigenlijk want deze ruimte is daar juist het meest geschikt voor. Doordat er veel houttinten en metaaltinten in de tuin wordt gebruikt kan hier eigenlijk iedere kleur wel bij worden gematcht. Er is tenslotte eigenlijk geen een kleur die niet bij hout of zwart past. Kies daarom deze lente gewoon een totaal nieuw kleurenpalet. Ga bijvoorbeeld voor grijs met pasteltinten en maak er een kleurig geheel van en mix en match een aantal felle kleuren bij elkaar. Je tuin kan meer hebben dan je denkt. Let er alleen wel op dat je kiest voor een kleurenpallet van drie of vier kleuren zodat je het wel enigszins op elkaar laat aansluiten. Dit geeft een meer luxe uitstraling dan dat je allemaal losse onderdelen bij elkaar zet. Al kan dit soms ook een leuk geheel opleveren. Zelf passen en meten is hierbij misschien nog wel het beste.

Gebruik ander materiaal

Wat een echte no-go is voor je tuin? Onderdelen die er op den duur steeds minder goed uit gaan zien doordat de kwaliteit te wensen overlaat. Denk bijvoorbeeld aan je schutting en poortdeur die verkleuren of je tuinmeubelen die na één jaar al niet meer goed zijn. Kies daarom altijd voor materiaal dat van goede kwaliteit is. Het is misschien even investeren maar je wordt zoveel blijer van goede kwaliteit tuinhout. Je hebt er namelijk veel langer plezier van en het ziet er ook nog na één jaar super mooi uit. Wat dan precies goed kwaliteit tuinhout is? Kijk eens naar steigerhout op nobelhout.nl.  Dit is een zeer populaire houtsoort voor de tuin en dat is niet zonder reden.

Richt je tuin opnieuw in

Wat ook kan helpen om je tuin een hele andere look te geven is door je tuin opnieuw in te richten. Misschien zoals je ook wel eens met je woonkamer of slaapkamer doet. Verplaatst het loungegedeelte eens van voor naar achter of van achter naar voren en maak plantenbak met een mooie afscheiding. Ook nieuwe tegels of een tuinkleed kunnen al wonderen verrichten. Zelfs de parasol verplaatsen levert al een heel ander beeld om. Kortom, ga eens lekker schuiven en proberen wat er bij jouw tuin past. Grote kans dat je er heel blij van gaat worden.

Geef een reactie