Vakantie

De lange en saaie wintermaanden liggen alweer lang achter ons en we genieten nu volop van de warme en lange zomerdagen. De zomerperiode is bij uitstek geschikt voor een reis naar de zon of het heerlijk vakantievieren in eigen land. De kans op mooi weer is dan ook in Nederland het grootst. Gezien de huidige reisbeperkingen voor sommige landen om ons heen en de verre bestemmingen kiezen veel mensen dit jaar voor een vakantie in eigen land. Gewoon met de auto naar de kust of de Veluwe is zeker een aanrader. Veel mensen nemen hun elektrische fiets mee op vakantie zodat ze ook daar heerlijk kunnen genieten. Met een fietsendrager achterop je auto is het heel eenvoudig om je fiets mee te nemen. Het grote voordeel hiervan is dat je je eigen fiets op je vakantiebestemming hebt en niet hoeft te wennen aan een andere fiets. En het bespaart uiteraard de kosten van het huren van een fiets op je vakantiebestemming.

Weekendje weg

Een weekendje weg wint steeds meer aan populariteit. Tussen de lange werkweken en de soms nog lang durende vakantie is het heerlijk dat je er even kort tussenuit kunt gaan. Populaire bestemmingen voor een lang weekend weg zijn onder andere Parijs, Londen en Berlijn. Ook in eigen land zijn er volop leuke mogelijkheden om er kort tussenuit te gaan. Uitwaaien aan de kust, van de natuur genieten in Limburg of genieten in een van de mooie steden die ons land rijk is. Online zijn er veel mooie aanbiedingen te vinden. Er staan aanbiedingen die voor veel mensen betaalbaar zijn en een zeer uitgebreid aanbod. Bij een lang weekend weg kies je meestal voor de auto of trein als vervoermiddel om er te komen. Vliegen is voor een lang weekend een minder gekozen optie maar ook daar zijn leuke aanbiedingen te vinden.

Onbekende bestemmingen

Naast de eerder genoemde populaire steden zijn er nog veel mooie maar redelijk onbekende steden te bezoeken voor je weekendje weg. Bijvoorbeeld in Polen is dit het geval. Krakau is de populairste bestemming in Polen onder de Nederlanders. Dit heeft vooral te maken met de aanwezigheid van Auschwitz in de nabijheid. Polen heeft echter nog vele andere mooie steden zoals Katowice, Warschau en Wroclaw. Moderne steden waar de prijzen nog heel aantrekkelijk zijn en je heerlijk kunt eten en drinken en je kunt shoppen in de vele winkelcentra. In nog geen 2 uur vliegen liggen ook deze bestemmingen binnen handbereik.

Geef een antwoord