3x geen alledaagse beroepen

Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar een nieuwe baan. Door het coronavirus heeft hun werkgever bijvoorbeeld moeten reorganiseren, zijn er ontslagen gevallen of mensen zijn door al dat binnen zitten toe aan een carrièreswitch. Het kan best lastig zijn om je goed te oriënteren op de arbeidsmarkt. Je wilt geen overhaaste beslissing maken of gaan voor iets waar je je twijfels bij hebt, maar soms zie je ook door de bomen het bos niet meer door allerlei verschillende vacaturesites. Daarom bespreken we in deze blog drie beroepen die niet zo alledaags zijn.

Uitvaartondernemer

Als uitvaartondernemer ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de uitvaart. Hoeveel taken de uitvaartondernemer precies op zich neemt, wordt altijd besproken in een persoonlijk gesprek met familie van de overledene. Sommigen bieden bijvoorbeeld ook dienstverlening aan in de laatste fases van iemands leven of bieden hulp aan voor het verkopen van het huis van de overledene. Het mooie aan dit beroep is dat je echt van betekenis bent voor anderen, de nabestaanden. Je helpt hen met het verwerk van hun verlies. Je ben bezig op het grensvlak van leven en dood en dat is erg speciaal. Zelf heb ik een erg prettige ervaring met Uitvaartondernemer Amsterdam

Etaleur

Een etaleur is iemand die zorg draagt voor de inrichting van een winkel en voor de presentatie van de aanwezige producten. Etaleurs werken meestal binnen de detailhandel of in dienst van een grootwinkelbedrijf. Je voert als etaleur overleg met de opdrachtgever, waarna je zijn wensen en ideeën met betrekking tot het uiterlijk van de winkel in kaart brengt. Je werkt uiteraard met verschillende materialen en gereedschappen om alles tot in de puntjes uit te werken. Creativiteit is hierbij enorm belangrijk. Daarnaast moet je op een professionele manier te werk gaan. Als je in een team aan een groter project werkt, dan dient de eerste etaleur de leiding te nemen. Daar heb je natuurlijk wel enige ervaring voor nodig.

Boswachter

Boswachters waken en zorgen voor een natuurgebied. Ook moet hij ervoor zorgen dat de bezoekers van het natuurgebied zich aan de regels houden. Je loopt dus rondes waarbij je mensen kunt aanhouden en aanspreken op ongewenst gedrag. Als boswachter mag je ook bekeuringen uitschrijven. Daarnaast geven veel boswachters voorlichting aan schoolkinderen, die dan leren over de flora en fauna van het gebied. Vaak gepaard met een spel waarbij zij zelf op onderzoek uitgaan. Daarnaast is de inventarisatie van de flora en fauna in het gebied belangrijk. De boswachter heeft inzicht in wat er leeft en groeit. Dit is van belang om te bepalen wat meer of minder aandacht moet krijgen. Ook weet hij welke dieren en planten er zijn. Tot slot houdt de boswachter bij of bomen rijp zijn om te kappen. Daarom zie je soms wel eens een kruis staan op een boom.

Geef een antwoord