De slaapkamer van je dromen!

Wist je dat wij mensen minimaal 1/3 van onze dag doorbrengen in de slaapkamer (bij een goede nachtrust dan tenminste). Ondanks dat veel mensen deze kamer toch niet als prioriteit zijn bij een verbouwing of re-styling van hun huis, heeft juist deze ruimte dat toch nodig. De slaapkamer van jouw dromen die jou een fijn, veilig, huiselijk en rustig gevoel geeft zorgt namelijk ook voor een betere nachtrust. En juist, een betere nachtrust maakt ons allemaal een veel beter mens. Dus wacht niet langer en ga vandaag nog aan de slag met je droom slaapkamer.

Een slaapkamer is meer dan…

Een slaapkamer is meer dan een slaapkamer. Het is een ruimte waar je tot rust komt en je de dag achter je kan laten. Het is de ruimte waar je intieme en mooie momenten deelt en die helemaal van jouw is. Een kamer waar je, je veilig mag en kan voelen en een kamer die dat ook uitstraalt. Daarom heeft een slaapkamer veel meer nodig dan een bed alleen. Maak van een slaapkamer een sfeervolle ruimte door er bijvoorbeeld kasten, stoelen of andere meubels in te plaatsen. Zet een krukje ter decoratie neer of versier je wand met een schilderij of een aantal planten.

Zorg voor rust en ruimte

Ondanks dat we de slaapkamer moeten vullen is het ook belangrijk dat we zorgen voor rust en ruimte. Na een drukke werkdag heeft je hoofd waarschijnlijk wel even behoefte aan een beetje leegte en met een rommelige en/of chaotische ruimte om je heen wordt dat behoorlijk lastig. Zorg er daarom voor dat je meubels, accessoires en decoratie groepeert. Dit betekent dat je dingen en kleuren bij elkaar zet. Een stoel en een krukje die bij elkaar staan geven veel meer rust dan een stoel en een kruk die ergens los van elkaar vandaan in de kamer staan. Met 2 dingen valt dat uiteraard nog wel mee maar hoe meer items je in je slaapkamer hebt, des te belangrijker het groeperen wordt.

Kies voor het juiste materiaal

Welke vloer heb jij in je slaapkamer? En wordt voor soort kleur heb je op de muren? Zorg er ten alle tijden voor dat deze kleuren en materialen neutraal zijn. Dit houdt in dat het kleuren en materiaal zijn die gemakkelijk met andere kleuren en materialen te matchen zijn zonder dat ze afsteken. Over het algemeen zijn wit, beige, grijs, bruin en blauw van deze kleuren. Dit worden ook wel warme tinten of aardetinten genoemd en komen dus voornamelijk voor bij materialen uit de natuur. Kies daarom voor een vloer dus ook het liefste voor een houten vloer of voor laminaat als je een houten vloer iets te duur vind voor je slaapkamer.

Geef een antwoord