Tips om nooit meer de verkeerde schoenen te kopen!

Heb je een paar schoenen in de kast staan die je tijdens de aankoop echt de moeite waard vond maar daarna nooit meer heb gedragen? Je bent niet de enige! Op een of andere manier kopen we graag schoenen die eigenlijk toch helemaal niet zo zitten of lopen als we dachten. Hebben we dan toch verkeerd gepast of zijn onze voeten in de tussentijd gekrompen of misschien toch iets gegroeid? En waarom worden die tenen nou toch zo afgekneld? Een verkeerd maar schoenen kopen is vanaf nu verleden tijd met deze handige tips en tricks!

Kies voor kwaliteit  

Nederlander zitten graag voor een dubbeltje op de eerste rang en geven liever zo min mogelijk uit aan hun nieuwe aankoop. Maar geef ze eens ongelijk.. het leven van tegenwoordig is gewoon ontzettend duur dat af en toe op de kleintjes letten echt niet zo verkeerd is. Toch geldt de gouden regel ‘goedkoop is duurkoop’ vaak wel voor schoenen. Schoenen van echt goede kwaliteit wordt helaas niet voor 10 of 20 euro verkocht hoe graag we dat misschien ook zouden willen. Schoenen van echt goede kwaliteit wordt namelijk gemaakt van natuurlijk materiaal, zoals leer, en daar betaal je gewoon wat meer voor. Toch hoeven deze schoenen op langere termijn niet perse duurder te zijn. Tegen een paar van 100 euro koop je misschien wel vier paren van 25 euro omdat de zool loslaat of de schoen zit eindelijk toch niet zo lekker. Je ziet de kwaliteit van een schoen niet alleen maar je voelt en merkt het ook. Schoenen van goede kwaliteit kopen is de beste keuze die een mens kan maken. Benieuwd welke merken die soorten schoenen in hun assortiment hebben? Bij de meer bekende sneakermerken en Toral shoes zit je in ieder geval goed!

Passen, springen, lopen en rennen

Heb je leuke schoenen gevonden die helemaal voldoen aan jouw wensen? Dan is het uiteraard tijd om de schoen goed te passen en nee, niet alleen te passen wanneer je zit. Schoenen op een goede manier passen doe je onder andere ook door ermee te springen, te lopen en waar het kan ook nog een stukje mee te rennen. Nu vraag je, je bij jezelf misschien af waarom je ermee moet rennen. Het zijn tenslotte toch geen sportschoenen? Nee, daar heb je helemaal gelijk in! Het zijn geen sportschoenen maar ook op normale schoenen moet je een stukje kunnen rennen zonder dat je meteen last krijgt van je voet dus rennen op normale schoenen is wel een hele goede test om te kijken of de schoenen lekker zitten. Hebben de schoenen die je past ook veters? Kijk dan eens hoe de schoenen voelen met zowel je veters los en vast. Op beide manieren moet de schoenen prima zitten en voelen. Vergeet ook niet beide schoenen te passen omdat de maat van je voeten onderling nog wel eens kan verschillen.

Pas schoenen het liefst eind van de dag

Onze voeten zetten naarmate de dag vordert een beetje uit. Dit komt door warmte en beweging. Dit is helemaal niet erg maar kan wel wat lastig zijn als je schoenen hier geen ruimte voor bieden. Dit betekent dat als jij te krappe schoenen aan hebt ze ’s ochtends misschien net aan nog goed zullen zitten maar eind van de dag dus echt niet meer. Het resultaat? Pijnlijke voeten waarmee je misschien nog naar huis moet lopen. Heb je na je werk geen tijd meer om langs de schoenenwinkel te gaan? Tegenwoordig koop je, je schoenen ook heel makkelijk online bij Van Arendonk bijvoorbeeld.

Geef een antwoord