Je eigen bedrijf starten? Hier moet je rekening mee houden!

Ben je van plan om binnenkort je eigen bedrijfje te starten? Of ben je net gestart en zie je door de bomen het bos niet meer? Het is belangrijk om je goed voor te bereiden en je goed in te lezen wat er allemaal komt kijken bij het starten van een eigen bedrijf. Afhankelijk van wat voor soort bedrijf je hebt is het natuurlijk belangrijk om bepaalde keuzes te maken. Ga je direct een kantoorpand huren of blijf je thuis? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je genoodzaakt bent om direct een pand te huren. Er zijn allerlei verschillende variabelen die meetellen in de keuzes die je maakt. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet waardoor jij een goede start kan maken!

Alle focus op je bedrijf!

Start met het inschrijven bij de KVK. Door een formele registratie zal je voelen dat je inderdaad een bedrijf aan het vormen bent. Als je geen eigen bedrijf hebt, behandel je het als een aparte activiteit op zich en voert je het aan ernaast uit. Daarnaast is je enthousiasme om uit te breiden en verder te groeien vaak te laag (omdat het nog geen officieel bedrijf is). Meestal ben je ook bang voor groei, omdat je op een gegeven moment de stappen van het registreren van een bedrijf niet meer kunt uitstellen. Dit is voor veel mensen een groot obstakel en je roept jezelf op onbewust op hetzelfde niveau te blijven. Het is veel gemakkelijker om een ​​bedrijf te registreren om er zeker van te zijn dat het echt serieus en gemotiveerd is om het te gaan gebruiken.

Praktisch zaken regelen

Bij ondernemen komen ook een heel aantal praktische zaken om de hoek kijken. Het is hierin belangrijk dat je bepaalde dingen zelf doet en bepaalde dingen uitbesteed. Denk bijvoorbeeld aan je boekhouding. Ga je dit zelf doen? Of weet je nu al dat je genoeg omzet gaat maken om dit te laten doen. Het is belangrijk om hierin bepaalde keuzes te maken en niet te blijven hangen in tussen wel/niet. Ondernemen betekent ook keuzes maken. Daarnaast is het slim om alvast te denken aan het afval dat produceert. Huur bijvoorbeeld een restafvalcontainer in zodat je dit niet zelf constant hoef weg te brengen maar laat dit door een professioneel bedrijf doen.

Wanneer je geen keuzes maakt zal je bedrijf altijd bij een idee blijven. Wil je als bedrijf groeien en stappen maken? Dan moet je keuzes maken!

Geef een reactie