3 verschillende zwembroeken voor mannen

Het zomerseizoen zit er helaas weer zo op, al heeft september nog wel een heerlijke nazomer voor ons in petto. Maar zo langzaam maar zeker kunnen de zwembroeken weer de kast in. We hebben wel een dikke tip voor je. Dit is namelijk het moment om je nieuwe zwembroek te kopen! Alvast voor volgend jaar. Want het wordt vast weer zo’n heerlijke zomer. Nu gaat de huidige collectie zwembroeken in de sale, dus kan je waarschijnlijk redelijk goedkoop een nieuwe scoren. Dan weet je nu al dat je over ongeveer 10 maanden weer de show kunt spelen bij jou in het zwembad, aan zee of aan de zwemplaats!

Misschien wil je wel een keer een ander soort zwembroek. We zetten er een paar voor je op een rijtje.

De Speedo

Voor de waaghalzen is deze: de Speedo-vorm zwembroek. En dan bedoelen we zeg maar die hele korte, strakke zwembroek. Die echte sportzwemmers vaak dragen. Wanneer je snel wilt zwemmen, moet je eigenlijk deze zwembroek hebben. Het is namelijk heel aerodynamisch. Wel is het de meest onthullende zwembroek van allemaal, dus je moet wel een beetje durven. Gek genoeg droeg vroeger eigenlijk iedereen dit soort zwembroek, maar er is een soort taboe op gekomen. Hopelijk gebeurt met de Speedo wat met veel andere kledingstukken ook ooit is gebeurd. Dat is namelijk op een gegeven moment keihard terugkomen nadat het helemaal van het toneel leek te zijn verdwenen.

Zwemshort

Vandaag de dag is het zwemshort eigenlijk het meest populair. Ook afgelopen zomer was dit soort zwembroek in trek. We onderscheiden meestal twee soorten zwemshorts: een met korte pijpen en een met lange pijpen. Die met lange pijpen zijn vaak driekwart. Dit soort zwembroek was tussen 2005 en 2015 ongeveer de meeste populaire zwembroek. Nu is dat verschoven naar het zwemshort met de kortere pijpen. Weet jij welke zwembroek heren vroeger het liefst droegen? Lees dan door!

Strakke zwembroek met lange(re) pijpen

Voor het zwemshort was de strakke zwembroek met langere pijpen het meest populair. Deze vorm zwembroek is te vergelijken met de Speedo, maar heeft dus wat langere pijpen. Lange tijd was het in bepaalde zwembaden – vooral in Zuid-Europese landen als Italië en Frankrijk – verboden om een zwemshort te dragen. Mede daarom werd de strakke zwembroek met lange pijpen populair. Min of meer noodgedwongen dus. Toen dit verbod minder ging gelden, won het zwemshort aan populariteit. Toch heeft bijvoorbeeld Versace zwembroek heren die best wel fraai zijn!

Geef een antwoord