Groene stroom voor je bedrijf: de voordelen

Kijken we naar het Nederlandse bedrijfsleven dan zien we in ieder geval één belangrijke ontwikkeling: steeds meer ondernemers stappen over op een duurzame bedrijfsvoering. Zo beginnen ze bijvoorbeeld met het zelf opwekken van groene stroom of kiezen ze ervoor om over te stappen op een groen contract omtrent mkb energie. Met oog op de toekomst en op je portemonnee is het een hele slimme zet om over te stappen op groene ontwikkelingen omtrent energie. In dit artikel lees je meer over de voordelen van groene stroom voor je bedrijf.

Je helpt het milieu en de wereld een handje

Een van de belangrijkste redenen, al dan niet dé belangrijkste reden, om over te stappen op groene energie is omdat je op deze manier het milieu en de wereld een handje helpt. Het afnemen van groene stroom is namelijk beter voor het milieu dan het afnemen van grijze energie. Dat zit zo: bij het productieproces van grijze energie komt veel CO2 vrij. Zoals je waarschijnlijk wel weet, is CO2 slecht voor het milieu. Dit schadelijke gas zorgt er onder andere voor dat het klimaat verandert. Kijken we naar de manier hoe groene energie wordt gemaakt dan zien we dat er bij dat proces veel minder CO2 vrijkomt. Dat proces is dus beter voor het milieu! Wat ook belangrijk is, is dat er bij groene stroom geput wordt uit natuurlijke energiebronnen die nooit op kunnen gaan. Denk hierbij aan de zon, de wind en de zee. Grijze energie wordt daarentegen gehaald uit fossiele bronnen zoals aardolie. Dit soort bronnen zijn helaas op een dag wel op als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen.

Groene stroom kun je zelf opwekken

Wat ook heel handig is aan groene energie is dat je deze vorm van stroom helemaal zelf op kunt wekken. Bij grijze stroom kan dat absoluut niet, omdat je daarvoor fossiele bronnen nodig hebt. Om groene energie op te wekken heb je zonnepanelen nodig. Tegenwoordig zijn zonnepanelen goed te betalen en heb je de investering er na enkele jaren alweer uit. Na gemiddeld acht tot tien jaar zijn de kosten eruit, omdat je al die tijd gebruik maakt van gratis energie. Zonnepanelen gaan zo’n 20 à 25 jaar mee. Al die tijd profiteer je dus van gratis energie. Met zonnepanelen ben je daarnaast niet meer afhankelijk van wat er op de energiemarkt gebeurt. Mochten de prijzen daar bijvoorbeeld omhoog gaan dan merk je daar niets van. Op die manier ben je dus deels zelfvoorzienend; iets wat steeds meer particulieren en ondernemers belangrijk vinden. Mocht je dus een steentje bij willen dragen aan het milieu en daar zelf ook nog wat aan verdienen dan zit je met zonnepanelen voor groene stroom helemaal goed.

Financiële voordelen voor ondernemers

Tot slot is het interessant om te kijken naar het financiële plaatje wanneer we het over groene energie voor je bedrijf hebben. Veel mensen denken dat groene stroom dure stroom is. Gelukkig is dat allang niet meer het geval; door de jaren heen zijn er namelijk veel groene energieleveranciers bijgekomen. Meer aanbod betekent dat de prijs lager is gaan liggen. Ook kun je net als bij grijze energie op zoek gaan naar de beste deal voor jouw jaarlijkse verbruik. Dat doe je door aan de slag te gaan met een zakelijke energievergelijker. Op energie-zakelijk.nl vind je zo’n vergelijker waarmee je vandaag nog kunt starten. Ondernemers profiteren nog van extra voordeel wanneer het om energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen of groene stroom gaat. Zo zijn er diverse subsidies en vergoedingen beschikbaar voor bedrijven die bepaalde energiebesparende maatregelen nemen. Op die manier wordt het voor ondernemers interessanter om groener te werken; iets wat het kabinet in Nederland heel graag wil. Het is het dus zeker waard om je daarin te verdiepen mocht je interesse hebben in groene energie of een groenere bedrijfsvoering.

Geef een reactie