Een huis kopen, daar komt wat bij kijken

Een huis kopen, dat doe je niet zomaar natuurlijk. Er komt het een en ander bij kijken. Vooral wanneer je een berekening hypotheek gaat doen. Hier moet je natuurlijk al rekening houden met het een en ander. Want ga je verbouwen, dan heb je een hypotheek verhogen verbouwing nodig. En kan je die wel nemen? Daar moet je allemaal over nadenken. Maar gelukkig zijn er genoeg mensen die je daar bij kunnen helpen en hier dageljiks mee bezig zijn. Je staat er in ieder geval niet alleen voor. 

Wat kan je nu eigenlijk als hypotheek afsluiten?

Het geeft duidelijkheid als je vooraf berekent hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Zo voorkom je dat je in de verkeerde prijscategorie naar een huis zoekt. Ook je maandlasten en het inbrengen van eigen geld zijn belangrijk. 

Een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van de maximale hypotheek is het inkomen. Daarbij zijn 2 zaken heel belangrijk in de bepaling hoe en welk deel van het inkomen meegerekend wordt in de maximale hypotheek berekening:

Hoogte van het inkomen

De hoogte van het inkomen is natuurlijk een zeer belangrijke factor: Hoe hoger het inkomen, des te hoger is de maximale hypotheek. Maar daarbij moet niet vergeten worden dat ook de mate van bestendigheid van het inkomen een belangrijke rol speelt. Wanneer een inkomen voor een groot deel uit variabele inkomensbestanddelen bestaat zoals overwerk of provisie, geeft dit een heel ander plaatje voor de maximale hypotheek berekening dan wanneer iemand een volledig inkomen uit vast salaris geniet.

Geef een reactie